Our Blog

Coronavirus: Wanneer kunnen we weer darten in de Marsdijkhal?

En ineens was het dartsseizoen voorbij. Corona. Inmiddels worden de maatregelen langzamerhand versoepelt. Cafés gaan weer open en er zal ook wel gedart worden. Voor het darten in De Marsdijkhal zijn we echter afhankelijk van de gemeente Assen en de landelijke overheid. Zij geven aan dat er voor 1 september niet aan binnensporten mag worden gedaan. Dat geldt ook voor darten in De Marsdijkhal.

Wat zegt de NDB hierover?

De Nationale Dart Bond (NDB) is een van de partijen die de afgelopen periode heeft gelobbyd voor de heropening van cafés en daarmee speellocaties. Maar of daar nu weer gedart mag worden, dat is de vraag. Ook voor de NDB, staat op hun website: “In de noodverordening is opgenomen dat gasten gebruik maken van een zitplaats (aan tafel of aan bar). Dit roept natuurlijk enkele vragen op aangezien de regels vanuit de noodverordening voor meerdere interpretaties vatbaar zijn.”

“Wij hebben inmiddels bij verschillende instanties zoals NOC*NSF, Veiligheidsberaad, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om meer duiding gevraagd. Uiteraard willen we weten of in de horeca (vanaf 1 juni) poolen, snooker, biljarten en darten is toegestaan. Deze vraag wordt tot op heden helaas niet concreet beantwoord.”

“Het advies is dan ook aan alle horeca-uitbaters om met de lokale autoriteiten (gemeente), per horecagelegenheid te beslissen wat de mogelijkheden zijn binnen de richtlijnen. Dit vraagt om maatwerk. We blijven in gesprek met alle partijen en houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte.”

En nu?

Als DC De Marsdijkhal houden wij ons aan de regels die de overheid en het RIVM opstelt. Daarnaast houden wij de ontwikkelingen bij de NDB in de gaten. Zodra er toestemming wordt gegeven om weer te gaan darten, dan zullen wij dit communiceren via onze kanalen.

Tags: ,

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

Close